Kszi, Simon

Kszi, Simon

/Love, Simon, 2018/

A Kszi, Simon című film egy romantikus vígjáték, mely elsőre egy tipikus történetnek tűnik: hétköznapi tinikkel, problémákkal; egészen addig míg meg nem tudjuk Simon, a főszereplő nagy titkát.

Ma már egyre inkább elfogadottá válik a homoszexualitás, de még mindig meglepi az embereket, ha ezzel a filmvásznon is találkoznak és hiába tűnik ugyanolyan folyamatnak egy szerelem kibontakozása, ha két azonos neműről van szó, még mindig falakba tud ütközni a közvélemény által az elfogadottsága.

Holott ez a történet két fiatalról szól, az ő megismerkedésükről, szerelmük kibontakozásáról, az elvesztésétől való félelemről, azzal megnehezítve, hogy először maguknak kell elfogadniuk, hogy ők azonos nemű embert szeretnek. Majd ezt felvállalni barátok, család előtt és reménykedni abban, hogy a coming out hatására senki sem fog elfordulni tőlük.

A film jól mutatja be Simon belső vívódását, és azt, hogy az ember nem tud sokáig egy ekkora titkot magában tartani anélkül, hogy közben ne zárkózna be arra várva, hogy végre újra levegőt vehessen…

Comments are closed.