Browsed by
Tag: hűség

A szív hídjai

A szív hídjai

/The Bridges of Madison County, 1995/

A szív hídjai egy igazi klasszikus darab, amit mindenkinek látnia kell. A több, mint 20 éves alkotás a mai kor emberének talán lassúnak is tűnhet, de pont ez az egyik legnagyobb értéke a filmnek, hisz segít kiszakadni a rohanó világ zajából és egy kicsit megélni a pillanatot.

A film egy megszokott, családi idillel kezdődik, a kornak megfelelő életstílussal és elvekkel. Aztán történik valami, ami két ember életét teljesen megváltoztatja. Szemtanúi lehetünk egy olyan románc kibontakozásának és minden egyes érzés megélésének, amit egy családanya és egy világjáró fotós találkozása vált ki. A kettejük közti szenvedély és kételyek kettőssége folyamatos feszültséget kelt a nézőben is, miközben végigizguljuk, hogy jól döntsenek.

De vajon mi a jó döntés egy ilyen helyzetben; az életben csak egyszer előforduló, de bizonytalan igaz szerelem vagy a biztos, megszokott anya és feleség szerep megélése?

ELEMI SZERELEM

ELEMI SZERELEM

/Une rencontre, 2014/

Az Elemi szerelem egy különleges kapcsolatot mutat be egy boldog házasságban élő férfi és egy „soha nem kezdenék ki egy házas emberrel” elv szerint élő, egyedülálló anya között.

Bár a film középpontjában a hűtlenség áll, mégis könnyed tud lenni.

Ahogy a film címe is mutatja, a szerelem percről percre történő kibontakozását, elemi részleteit mutatja be, amely egyszerre magával ragadó, búja és keserédes.

A film nem csak azt mutatja be, hogy két ember között hogy tud működni a kémia, hanem azt is, hogy a szerelem igenis elhatározások, tettek sorozata.

Vajon hol kezdődik a hűtlenség és mi lett volna, ha…?