Browsed by
Tag: csoport

A remény rabjai

A remény rabjai

/The Shawshank Redemption, 1994/

A remény rabjai mondhatni egy klasszikus film, ami nem véletlen. Remek történet, kiváló színészek és alakítások.

A film főszereplői egy börtönben élik mindennapjaikat és ott is kötnek barátságot egymással. Andyt kettős gyilkosság elkövetése miatt ítélik életfogytiglan börtönbüntetésre. Főszereplőnk rengeteg kegyetlenséggel, testi fenyítéssel és a börtönviseltek molesztálásával is találkozik bentléte elején,  majd idővel sikerül kivívnia társai és a fogvatartók tiszteletét, így nyugalomra lel a rácsok mögött.

Andy nem törődik bele, hogy igazságtalanul került börtönbe és sosem hagyja el a remény, hogy egyszer kijut innen és bízik benne, hogy egy napon a kinti világban is megismerhetik egymást legjobb barátjával…

Egy remek film a reményről és a lehetőségek kiaknázásáról.

Tizenkét dühös ember

Tizenkét dühös ember

/12 Angry Man, 1957/

A Tizenkét dühös ember egy igazi klasszikus darab, amit mindenkinek érdemes megnéznie.

A történet egy gyilkossági ügy megítéléséről szól, mégpedig úgy, hogy a 12 dühös esküdtnek kell eldöntenie, hogy a vádlott követte-e el a gyilkosságot vagy sem.

Az ügy egyszerűnek tűnik, minden bizonyíték kézenfekvőnek tűnik, szinte már meg is hozzák a döntést, azonban a 12 férfi közül egy valaki másképp látja a helyzetet…és elkezdődik az érvekkel, érzésekkel és előítéletekkel átszőtt maratoni ítélethozatal.

A film nemcsak azért lett nagyon sikeres, mert fordulatos, izgalmas és igazán emberi; hanem azért is, mert tökéletesen mutatja be, hogyan működik az ember egy csoportban, hogyan tudja megmutatni önmagát úgy, hogy közben egy közösség tagja is.

Párkapcsolat építő csoport

Párkapcsolat építő csoport

PÁRKAPCSOLAT ÉPÍTŐ CSOPORT BUDAPESTEN


A hamarosan induló párkapcsolat építő csoportot:

KIKNEK AJÁNLOM? Minden párnak, aki szeretné fejleszteni a kommunikációját, szeretet kifejezését, konfliktuskezelését, és ezáltal egy boldogabb párkapcsolatban szeretne élni.

HOL? Budapest, 11. kerület (Gazdagrét)

MIKOR? Péntek délután vagy szombat délelőtt (igényfelmérés alapján)

MENNYI IDEIG FOG TARTANI? 5 alkalom, heti egyszer 2 óra

MENNYIBE KERÜL? páronként 10.000,- Ft/alkalom

További információ, JELENTKEZÉS: Várszegi Eszter pszichológus, család- és párterapeuta jelölt: info@varszegieszter.hu, 06-30-377-1766.

“Minden jól működő párkapcsolat alapfeltétele,

hogy a felek szeretettel elfogadják egymást olyannak, amilyenek.

Ez lehetséges is, csak jobban kéne ismerni hozzá mind önmagunkat, mind a másikat.” (Lux Elvira)