Floridai álom

Floridai álom

/The Florida Project, 2017/

A Floridai álom azt gondolom, hogy elég megosztó film. Bevallom őszintén, hogy nem sok olyan filmen voltam, ahol többen is elhagyták a mozi termét nem tetszésüket kifejezve. Persze ez ajánlónak nem a legjobb indítás, de azt gondolom, hogy ez a film mégis egy olyan alkotás, amit érdemes megnézni.

Ha valaki egy izgalmas, nagy történetet, csavarokkal teli filmet vár, neki valóban csalódás lesz, de ha valaki nyitott egy igazán életszagú matinéra, amiben nincsen semmi “hollywoodi giccs”, akkor neki nagyon fog tetszeni.

A történet egy olyan lányról és anyjáról szól, akik egy motelben laknak. Az anya alkalmi munkákból próbál megélni, és a kapcsolataiban bízva próbálja hétről hétre kifizetni a lakhatásukat. Míg a lánya, Moonee kis barátaival tölti a nyár napjait. A történet keserédessége abból adódik, hogy míg a történet főszereplői a mindennapi betevőért küzdenek, addig pár méterre tőlük egy igazi turistaparadicsom van.

A film nagyon jól szemlélteti azt a fajta anya-gyerek kapcsolatot, amiről a külső szemlélő látja, hogy mennyire ártalmas a gyereknek, viszont ez a lurkó, aki ebben benne él, csak azt éli meg, hogy van egy szerető anyja…

Comments are closed.