HOGYAN TÖLTSÜNK MINŐSÉGI IDŐT GYEREKEINKKEL?

HOGYAN TÖLTSÜNK MINŐSÉGI IDŐT GYEREKEINKKEL?

Először is a legfontosabb, hogy legyünk jelen. Ez azt jelenti, hogy közben ne a tévét nézzük, ne nyomogassuk a telefonunkat és ne eközben próbáljuk megválaszolni az üzleti e-maileket, hanem csak csemetéinkre koncentráljunk.

Nem kell Disneylandig menni ahhoz, hogy jó programot találjunk ki lurkóinknak, elég, ha a legközelebbi játszótérre megyünk vele és lökjük neki a hintát, együtt építünk vele homokvárat, megtanítjuk bicajozni, majd idősebb korában közösen megyünk biciklitúrára vele.

Ezekben a helyzetekben könnyebben ki is tudjuk fejezni, hogy mennyire szeretjük őket, azáltal, hogy megdicsérjük, megsimogatjuk, megpusziljuk őket. Ezáltal pedig nemcsak a mi, de az ő szeretettankjuk is tele lesz.

Ezek az együtt töltött idők nemcsak a lelküket töltik fel, hanem biztonságérzetet is nyújtanak a gyerkőcök számára.Érzik és tudják, hogy van kire számítani, van, aki figyel rájuk és van, akinek fontosak.

Ezek a korai élmények pedig meghatározzák, hogy felnőttkorban könnyebben tudnak majd másokhoz kapcsolódni, értékes barátságokat, szerelmet ápolni, mi pedig büszkén nézhetünk majd rájuk és a tükörbe is.

Comments are closed.