Browsed by
Tag: nagy ő

HOL VAN A MÁSIK FELEM, AZ A BIZONYOS NAGY Ő?

HOL VAN A MÁSIK FELEM, AZ A BIZONYOS NAGY Ő?

Sokan feltételezik, hogy mindenkinek megvan a párja valahol a világ egyik közeli vagy akár távolabbi pontján, aki csak és kizárólag neki megfelelő. Akik ebben az elképzelésben hisznek, gyakran úgy fogalmaznak, hogy „még várom a másik felemet”, de amint meglátom, „tudni fogom, hogy Ő az”.

Ez a szemlélet egyrészt megnyugtató és kényelmes, hiszen ez alapján hihetünk abban, hogy egyszer csak besétál életünkbe az igazi, és nekünk dolgunk sincs ezzel, elég csak várni és valamelyest nyitott szemmel járni.

Másrészt fennáll a veszély, hogy akik elfogadják ezt a nézetet, miszerint a közel 7,5 milliárd emberből csak egyetlen párja van, könnyen lehet, hogy sosem, vagy csak idősebb korukban találják meg életük szerelmét, aki lehet, hogy a világ másik végén él.

Érdemes a tökéletesre várni, egyáltalán csak egy igazi létezik?

Ha abban a hiszemben él valaki, hogy egyszer majd bekopogtat hozzá az igazi, akkor minden bizonnyal több olyan lehetőséget szalaszt el élete során, amiből akár egy életen át tartó kapcsolat is lehet. Esetleg az is előfordulhat, hogy addig vár a nagy Ő-re, míg kifut a családalapítás idejéből.

Az emberek manapság ritkábban vetik le életre szólóan a horgonyukat az első szerelmüknél, inkább gyűjtenek tapasztalatot, és lépnek ki egy kapcsolatból, amely már nem nyújt számukra boldogságot. Tehát nem várnak, hanem keresgélnek, akár személyesen, akár az interneten és egyéb csatornákon keresztül.

A hölgyek és urak a „keresgélés” (ami nem egyéjszakás kalandok tömkelegét jelenti, sokkal inkább ismerkedést, néhány rövidebb és hosszabb kapcsolatot) alatt nem csak több embert ismernek meg, de nagyobb önismeretre is szert tesznek.

Ez alatt pedig választ kapnak az alábbi fontos kérdésekre:

  • számomra milyen az ideális társ?
  • én mit tudok adni, hogy ő is engem válasszon?

Gyakran hallunk olyan párok szakításáról, akik a kapcsolatuk korábbi szakaszában úgy gondolták és érezték, hogy megtalálták az igazit, majd mégis úgy döntenek, hogy adnak egy esélyt maguknak és a másiknak, hogy boldogabban éljenek valaki mással.

Ez alapján nehéz azt feltételezni, hogy mindenkinek csak egy igazi van, sokkal inkább valószínű, hogy több “Nagy Ő-jelölt” van, és az, hogy ki mellett tesszük le a végső döntésünket, az sok mindentől függ.

Mit tehetünk annak érdekében, hogy egy olyan párt találjunk,

akivel egy életre szóló szerelmet táplálhatunk?

  1. Legyünk tisztában azzal, hogy MILYEN TÁRSRA VÁGYUNK, milyen fontos tulajdonságokkal rendelkezzen.
  2. Emellett azzal is, hogy mi az, ami még „belefér”, tehát ne egy túlmisztifikált képet lebegtessünk lelki szemeink előtt, hanem egy REÁLIS, értékekkel és elfogadható hibákkal rendelkező személyt.
  3. Vizsgáljuk csak meg önmagunkat, mi miért érdemeljük meg ennek a szinte tökéletes társnak a szerelmét, figyelmét? Milyen területen érdemes még FEJLESZTENI önmagunkat? Ha ezt megfejtettük, tegyünk is érte.
  4. Ugyanis csak akkor tudjuk elfogadni a másik szerelmét és szeretetét, ha mi magunk is szeretjük azt az embert, aki visszatekint ránk a tükörből. Ha nem csak adni, de kapni is tudunk.
  5. Fel kell tenni egy komoly kérdést önmagunknak: KÉSZEN ÁLLUNK már egy életre szóló kapcsolatra, vágyunk erre vagy még kicsit élnénk, esetleg a karrierünkre, hobbinkra koncentrálnánk még? Csak akkor érdemes belevágni egy kapcsolatba az „igazival”, ha a válaszunk egy határozott igen!
  6. Az ötödik kérdésre azért fontos az igenlő válasz, mert akkor tudunk TENNI is a másikért, kettőnkért, ha valóban erre vágyunk.
  7. Ugyanis NEM ELÉG A KÉMIA, AZ ELHATÁROZÁS IS SZÜKSÉGES egy életre szóló kapcsolathoz:

„Elhatározom és teszek is azért, hogy ez a különleges, kettőnk között kialakult szerelem, tisztelet, szeretet, figyelmesség, törődés, barátság, vonzalom, szexualitás és hűség fennmaradjon. Elhatározom, hogy a mind a kettőnknek fontos, közösen felállított alapelveket betartom, mert fontos a kapcsolatunk, és mert szeretlek téged, a jövőképünket és azt a személyt, aki melletted vagyok.”

Ha ezt érzi az ember, akkor minden bizonnyal megtalálta az IGAZIt, aki lehet, hogy a szomszéd fiú, lehet, hogy egy kedves mosolygós lány a buszról, lehet, hogy még nem ismerős, de az is lehet, hogy már régóta.

Hogy valóban ő az igazi és nem csak egy „Nagy Ő-jelölt”,  az csak idővel fog kiderülni, ha már láttad dühösen, fáradtan, veszekedtél már vele, ismered a gyengeségeit, mégis csak őt akarod és tudod, hogy ez egy életen át tud tartani.