Oroszlán

Oroszlán

/Lion, 2016/

Az Oroszlán című filmet már többen ajánlották figyelmembe azzal a mondattal, hogy érdemelne egy posztot, így nagy lelkesedéssel kezdtem bele, és valóban nem csalódtam. Nem egy könnyed film, ez tény, de a mondanivalója és igaz történet alapja miatt nagyon is érdemes megnézni.

A történet egy indiai fiú életéről szól, aki 5 éves korában nagyon messze kerül szülővárosától. Mivel korai emlékei zavarosak és hiányosak, így felnőtt fejjel, amikor már Ausztráliában él szerető örökbefogadó családjában, hiába kutat az otthona, vér szerinti családja iránt, nem jár sikerrel. Évekig él azzal az érzéssel, hogy mindenhol idegen, hiába kapott egy nagyon jó családot az élettől, igaz barátokat és szerelmet, mégsem találja a boldogságot, hiszen nem tudja, hogy ki is ő valójában, honnan jött és azt sem, hogy a vér szerinti családja él-e még. Azzal a bűntudattal él évtizedeken keresztül, hogy elveszett családja azóta is szenved miatta.

A film hitelesen mutatja be, hogy mit élhet át az az ember, aki nem tudja honnan jött, nem találja az igazi gyökereit, és hiába kap meg mindent az élettől, ami teljességet jelenthetne neki, ezt az űrt semmi sem tudja betölteni, egészen addig, amíg…

 

 

 

Comments are closed.