Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)

/Remélem legközelebb sikerül meghalnod :), 2018/

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂 című magyar film első hallásra egy kegyetlen thrillerre emlékeztet. A valóság ennél árnyaltabb és sokkal életszerűbb.

A történet egy gimnázium tanulóiról és az egyik tanárukról szól eleinte, aztán sokkal inkább egy szerelmi szálat mutat be. A film hűen tükrözi az internet adta lehetőségeket, amikkel visszaélve könnyen kerülünk valaki olyannak a bizalmába, akinek a való életben, szemtől-szembe nem tudnánk.

A Remélem legközelebb sikerül meghalnod a végén egy :)-val egy igazán kegyetlen mondat, aminek a filmben nem is lenne akkora szerepe, ha nem ez lenne a film címe. Így viszont nagy nyomot hagy az emberben és igazi feszültséget keltve hívja fel a figyelmet a virtuális világ veszélyeire, könnyelműen tett kommentekre, postokra, amik akár egy ember életét is keresztbe törhetik.

Mi vajon tettünk már olyan megjegyzést a világhálón, amivel nagyon megbántottunk valakit? Belegondoltunk már abba, ha ezt mi kaptuk volna, nekünk hogy esne? A virtuális világnál nem tudatosul az emberben, de egy nyilvános komment olyan, mintha több száz, vagy akár ezer ember előtt mondanánk ki, legyen szó egy vitáról, egy kegyetlen megjegyzésről.

 

Comments are closed.